Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Lekcije života

  • Subota, 05 Ožujak 2016 22:14
  • Pročitano 1397 puta

Na ovaj svijet nitko nije došao s uputstvima, niti naši roditelji kako nas trebaju odgajati, niti mi sami kako bismo trebali živjeti. Izbor i odluka su isključivo naši, a oni pak ovise o našem karakteru, osobnosti i afinitetima.

No, sve nas vežu, bez obzira na različite ukuse i životne odabire, isti obrasci kojima podliježemo kao živa bića. Oni su ovdje svidjeli nam se ili ne, no ipak nam uvelike mogu pomoći u prepoznavanju vlastitih grešaka i smjernica kojima se trebamo kretati na putu ostvarenja želja i ciljeva.


Životne lekcije

Donosimo vam neka osnovna pravila života koja za sve nas vrijede jednako. Čim ih osvijestimo i prepoznamo, postajemo tvorci vlastite sudbine i sreće. Ništa ne prepuštamo slučaju već aktivno i odgovorno sudjelujemo u kreiranju vlastitog života..

utjelovljenje dušeNAŠA DUŠA SE UTJELOVILA – svidjelo nam se ili ne naše vlastito tijelo, biti ćemo u njemu neko vrijeme, stoga je najbolje prihvatiti ga i paziti koliko je više moguće. Vodimo računa o prehrani, tjelovježbi, higijeni – zdravlju općenito. Naše tijelo je hram naše duše, zato ga čuvajmo da nam što bolje služi!

UČENJE NE PRESTAJE – neprestalno smo uključeni u školovanje zvano život. Svakog dana imamo priliku naučiti nešto novo – o sebi, o drugima, o svijetu u kojem živimo. Svaka lekcija, koliko god nam se činila nebitnom, služi našem rastu i razumijevanju. Učenje nikada ne prestaje! Kada to shvatimo i prihvatimo, život postaje kreativna zabava!

stalno učimo i napredujemoNE POSTOJE GREŠKE SAMO LEKCIJE – duhovni rast je splet pokušaja i pogrešaka, eksperimenata koji nas vode do željenog cilja. Svaka pogreška je samo jedna stepenica, mali dio cjelokupnog duhovnog razvoja bez koje ne bismo postali kompletna osoba. Smisao života je postajati sve sretnija i bolja osoba kroz razne uspone i padove!

LEKCIJE PONAVLJAMO DOK IH NE USVOJIMO – životne lekcije će nam se ponavljati sve dok ne shvatimo njihov smisao. Čim ovladamo određenim problemom tj. lekcijom koju nam život pruža, nameću nam se novi izazovi i daljnje lekcije. One su uvijek u skladu s našim mogućnostima i razumijevanjem u svrhu usavršavanja vlastitog karaktera.

odgovori su u namaODGOVORI LEŽE U NAMA – svi odgovori na životna pitanja se kriju unutar nas samih. Nitko nas ne poznaje bolje od samih sebe. Naša vlastita duša uvijek nudi najbolje odgovore na sva pitanja i sumnje. Potrebno je samo dobro osluškivati, prepoznati i vjerovati svom unutarnjem glasu koji zna što je najbolje za nas.

DRUGI SU NAŠE OGLEDALO – sve što nam se sviđa ili ne sviđa kod druge osobe, odraz je nas samih i onoga što prihvaćamo ili ne prihvaćamo kod sebe. Osnovno je stoga, prvo zavoljeti sebe kako bismo uistinu mogli voljeti i poštovati druge. Tada se razvija empatija i razumijevanje koje vodi do prave sreće i mira. Biti u sinergiji s ljudima i svijetom oko sebe pruža smirenje i zadovoljstvo!

NAŠ ŽIVOT OVISI ISKLJUČIVO O NAMA SAMIMA –posjedujemo sve alate i resurse koji su nam potrebni da bismo izgradili život kakav želimo. Mi smo tvorci vlastitog svijeta, vlastitog karaktera. Nikada drugi nisu krivi za naše uspjehe ili neuspjehe. Oni mogu biti samo katalizator naših odluka i promjena. Kriviti druge je zabluda i uzaludnost jer uvijek sami donosimo odluke i za iste sami odgovaramo!

promjenaSVE JE U PROMJENI – sve je u stalnoj promjeni, naše tijelo, okolina, svijet i svijest. Kada to shvatimo i prihvatimo, mijenjamo se i sami u rijeci života koja stalno teče…Tada smo u svojoj prirodnoj poziciji prepuštenosti i slobode!

Ocijeni sadržaj
(7 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream