Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Pomognite teško oboljelom Huanitu koji je u zatvoru bez svoga lijeka!

  • Četvrtak, 30 Listopad 2014 08:35
  • Pročitano 1729 puta

Pomozite čovjeku koji je svojim nesebičnim istraživačkim radom i stvaranjem kvalitetnog lijeka od konoplje pomogao mnogima, a on sam je ponovno prohodao i progovorio nakon pojave teške Multipla skleroze! Čovjek nije mogao govoriti niti hodati, a nakon primjene ulja od kanabisa (ne hladno prešanog ulja od koštica industrijske konoplje, već ekstrakta cvjetova biljke Cannabis indica) simptomi teške bolesti potpuno su se povukli te je ponovno mogao voziti automobil!

Daljnji teks preuzet s Jutarnji.hr

Nakon uhićenja Huanita Luksetića, 36-godišnjaka oboljelog od multiple skleroze kojem je policija pronašla i oduzela oko 22 kilograma kanabisa namijenjenog proizvodnji ulja, pokrenuta je Facebook stranica “Zdravlje prije zakona - konoplja pomaže - podrška Huanitu Luksetiću” te se prikuplja novčana pomoć za isplatu uhićenikove jamčevine.

- Jučer sam bila kod njega. On meni uvijek govori da je dobro, da se ne bih zabrinula, a ja sam sretna da je ustao - govori kroz suze Zlata Luksetić-Degrasi i dodaje da je njenog sina u pritvoru posjetio liječnik te mu ponudio lijek, no on je odbio jer “ne želi da ga šopaju” te da koristi samo ulje kanabisa. Huanitu Luksetiću multipla skleroza dijagnosticirana je još 2008. i bolest ga je pretvorila u 80-postotnog invalida. Vrlo je aktivan u Društvu MS, a isprobavao je nekoliko terapija i alternativnih metoda liječenja, no tek je ulje kanabisa polučilo rezultat.

- Prije dvije godine nije mogao hodati, platili smo da nam kopaju vrt. Kad je posadio i napravio ulje, nakon mjesec i pol dana ja sam se vratila iz Dubrovnika, a on me je dočekao, zagrlio i rekao: ‘Mama, ja sam zdrav’. Od tada sam kopa vrt, bavi se i ekološkim uzgojem povrća. Isprobavao je nekoliko vrsta dok nije pronašao onu koja mu je omogućila da mu se govor popravi. Otkad uzima ulje, puno je bolje i ja ga svim srcem podržavam - kaže Zlata Luksetić-Degrasi.


‘Ulje proizvodi samo za sebe, ne za prodaju’

- Znate kako se majka osjeća kada joj dijete ne može hodati, ne može micati rukama, ne može govoriti? Ulje kanabisa mu je pomoglo, a i on sada pomaže svima koji to od njega zatraže, savjetima, posjećuje ljude kojima je potrebno. Ulje je proizvodio isključivo za vlastite potrebe, ne za prodaju - ispričala nam je Zlata Luksetić-Degrasi, dodajući da nikada nisu skrivali što sade u vrtu i zbog čega.
Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream