Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Prirodno do savršenog tena

  • Subota, 16 Rujan 2017 11:34
  • Pročitano 401 puta

Osobe, muške i ženske podjednako, koje pate zbog lošeg tena i koje su katkada bezuspješno pokušale na desetke spasonosnih tretmana, teško će prihvatiti jogijsku istinu da je savršeni ten nešto najprirodnije na svakoj osobi, posebno na ženi.

Piše: Medical Yoga Centar

Umjesto mnogo teoretiziranja, evo niza praktičnih savjeta za zdrav život i svakodnevno postupanje koji će vam pomoći da očistite svoje tijelo od otrova i svega onoga što se manifestira nečistim tenom. Jer, kažu jogiji, „prljavština našeg lica nije ništa drugo nego pokušaj tijela da se oslobodi smeća koje je u njemu. Treba, naime, prihvatiti jednostavnu fiziološku istinu da se nečistoće u tijelu jednako uklanjaju kroz kožu lica kao i kroz neke druge otvore na tijelu."


Praktični savjeti za lijepši ten

kako do lijepog tenaEvo i nekoliko savjeta drevne jogijske medicine kad je zdrav ten u pitanju:

● Večerajte manje i rano idite na spavanje.
● Svakodnevna šetnja petnaest do trideset minuta, naročito ako imamo prilike šetati uz more, po šumi ili u planini, odnosno bilo gdje na svježem zraku.
● Redovito, umjereno tjelesno vježbanje dovodi u red kompletan naš metabolizam, pa tako i mehanizam čišćenja tijela od otrova što je presudno za zdravi ten.
● Izbjegavajte česte iscrpljujuće i stresne razgovore, odnosno sve ono što je povezano s velikim psihičkim naprezanjem i negativnim emocijama.
● Vaš bi jelovnik trebao sadržavati laganu, toplu i lako probavljivu hranu. Najvažnije je da, posebno uvečer, ne jedete hladnu hranu i ne pijete hladna pića, da izbacite sir, jogurt, crveno meso, čokoladu ili smrznutu hranu.
● Umorno tijelo idealan je „poligon“ za niz problema. Možda ste zapazili da kad ste umorni češće reagirate na stres probavnim smetnjama i kako vam se ten pogoršava.
● Uvečer prije spavanja možete pojesti malu količinu grožđica koje će pomoći jutarnjem pražnjenju crijeva.
● Uravnoteženi emotivni život blagotvorno djeluje na naš duh, a time i na naše kompletno zdravlje, a nečista koža logičan je rezultat svake psihičke neravnoteže u organizmu.

Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream